MENÜ

Honlap neve
Szlogen kell ide.

 

3–1-es vezetést szerzett a címvédő Miami a Brooklyn elleni párharcban. A szoros mérkőzést két tényező döntötte el a Heat javára: a Nets képtelen volt megfogni LeBron Jamest, aki 49 ponttal beállította rájátszásbeli karriercsúcsát, valamint emellett 6 lepattanót, 2 gólpasszt és 3 labdaszerzést ért el, a véghajrában pedig egy-egy kulcsfontosságú támadást és védekezést is elrontott. 94-94-nél, 1 perccel a vége előtt a Heat kristálytisztára játszotta Chris Bosht a sarokban, aki nem hibázott, majd a következő támadásnál Joe Johnson eladta a labdát.

Ettől fogva a hazaiak csak futottak az eredmény után, de Ray Allen higgadtan büntetőzött, négyből négy kísérletét bedobta a végjátékban, így a Netsnek nem maradt esélye. A vesztes csapatból Pierce 16 ponttal és 7 lepattanóval zárt, Joe Johnson pedig ugyan 18 potig jutott, de ehhez 15 mezőnykísérletre volt szüksége.

James pályafutása második 49 pontos playoff-mérkőzését hozta (az elsőt még clevelandiként az Orlando ellen dobta 2009-ben), és meg lehetett volna első 50 pontos teljesítménye is, ha a végjátékban nem rontja el utolsó büntetőjét.

A párharcban 3–1-re vezet a Heat, az ötödik mérkőzést.

Szépített, így elkerülte a söprést az alapszakaszgyőztes Spurs ellen a Blazers. Aldridge-ék, akik eddig három kiütéses vereségbe szaladtak bele, melyeket már az első félidő gyenge teljesítménye is meghatározott, ezúttal jól kezdtek, és az első negyed után 29-24-re vezettek. A Spurs a második játékrészben közelebb zárkózott, és mindössze 2 pontos hátránnyal vonult pihenőre a nagyszünetben, de sorsdöntőnek a harmadik negyed bizonyult: a Portland ebben a játékrészben 35 pontot szerzett, szinte minden dobásából betalált és uralta a meccset, míg a Spurs csupán 20 pontra volt képes a túloldalon.

A San Antonio a záró játékrész elején még megpróbálkozott egy hosszú hajrával, és cseresora segítségével 12 pontra felzárkózott, de a különbség további csökkentését megakadályozta, hogy ezen az estén a vendégek borzasztó gyengén dobtak távolról: első 13 kísérletükből mindössze 1 volt sikeres, és ezután sem jártak sokkal több sikerrel. 96-77-nél, szűk 7 perccel a vége előtt Gregg Popovich úgy döntött, feladja a mérkőzést, és behozta a cserék cseréit, akik végül tisztességes hátrányba dolgozták le magukat a hajrára.

A győztes Portland legjobbja 25 ponttal Damian Lillard volt, LaMarcus Aldridge 19 pontot dobott, Will Barton pedig a padról beszállva szórt 17 pontot.

 

 

Asztali nézet